Daniel Windahl: «Jeg føler virkelig at jeg holder kval-nivået til WPT»

Daniel Windahl, Rocket Padel ambassadør, er en av Nordens beste padelspillere og er, i skrivende stund, høyest ranket av de svenske herrene i World Padel Tour på plass 120, samt ranket #2 i Sverige.
Daniel er kjent for sin imponerende fysikk, sine følsomme håndledd og sitt kraftspekkede spill fra backhandsiden. I løpet av våren 2020 ble han historisk når han medvirket i Sveriges første TV-sendte padelmatch på den nasjonale kanalen SVT på lag med Calle Knutsson.
Ryggproblemene har i løpet av det siste året delvis satt en stopper for visse av hans matcher, og coronapandemien for visse deler av planene. Men nå er Daniel tilbake for alvor og kjenner seg sterkere enn noen gang.

Hvordan har sommeren 2020 vært?

2020 är i helhet varit väldigt jobbigt för min del. Iallafall till en början då jag dragits med ett diskbråck sedan februari. Under den tiden fick jag utrymme att sätta andra saker rent kroppsmässigt. Styrka och rörlighet. Det känner jag nu att jag fått ut mycket av. Jag känner själv att jag håller på att höja mig väldigt mycket i mitt spel.

Du gjorde en imponerende innsats som forehandspiller i SVT-matchen. Er det en Daniel på forehandsiden man kommer til å få se fremover?

Jag kommer definitivt ha ögonen öppna för möjligheterna men just nu är det för stor skillnad på nivån jag håller på respektive sida. Men jag tränar vissa tillfällen på just forehand.

Hvor lenge drøyer det til vi har en svensk spiller i Main Draw på WPT?

Jag tror det inte dröjer allt för länge. Jag skulle nog säga runt 2-3 år att någon lyckats kvala in. Visst det är lite skillnad men absolut ingen omöjlighet. Jag känner verkligen att jag håller kval-nivån till WPT.

Har du noen favorittspiller i WPT?

Jag gillar Sanyo och Paquito. Deras spelförståelse och nivå är bara SJUK.

Hva hadde en 24-årig Daniel Windahl gjort i dag om Padel ikke hadde eksistert?

Jag tror att jag hade gjort ett försök med tennisen igen. Även om jag hade en tuff tid på slutet, hade jag nog gett just tennisen en till chans.

Hvor mange overgrips bruker du på racketen?

Jag har 2 lindor overgrips. Då blir handtaget mjukt och skönt.

Du var jo også en lovende tennisspiller. Har du noen andre talenter?

Talanger vet jag inte. Pingis har jag vunnit några tävlingar innan tennistiden. Sen är jag intresserad av flaggor av länder/städer/öar och klassas som en vexologist.


Innepadel eller Utepadel?

Utepadel. Vindstilla, halv varmt och sol. Ouuf!!

Hvordan lader du opp før en viktig match?

Är det en tidig match blir det uppvak minst 3 timmar innan utsatt tid. Uppvärmning 30-45 minuter. Kanske en liten inbollning om det går.

Favorittslag?

Forehandvolley helt klart