Anis Don Demina: «Når jeg spiller, stenger jeg resten av verden ute.»

Anis Don Demina heter den enormt populære sangeren, DJ'n, musikeren og showmannen som kanskje aller mest er kjent fra sin medvirken i Melodifestivalen med låten Vem e som oss, samt sin utrolig populære YouTube-kanal. Han har på kort tid forvandlets til en av Sveriges mest populære artister og har laget musikk sammen med artister som Timbuktu, Eric Saade og Dotter.
Anis har, som så mange av oss andre, blitt hektet på verdens morsomste sport, som har kommet til å bli en viktig del av hans liv. 

Hvordan oppdaget du Padel?

Jag spelade mycket badminton förut, och var faktiskt hyfsat duktig på det. En dag var det en polare som tyckte att jag skulle prova padel, vilket jag gjorde. Tyckte faktiskt att det var skitsvårt i början. Det var en rätt stor omställning från badminton, med alla studsar, glasväggar och framförallt handlederna. I badminton använder man mycket handleder, i padel nästan ingenting alls. Men efter ett par gånger så fastnade jag, och har inte slutat spela sen dess.

Hvilket er ditt favoritslag?

Stoppboll är fint. Särskilt såna stoppbollar med skruv och vinkel som går ut från banan genom dörren.

Og hvilket slag har du hatt vondt for å lære selv hittil?

Backhand helt klart, särskilt  i försvarsläge.

Hva har padel betydd for deg?

Massor. Utöver att jag är helt beroende och skulle kunna spela 6 timmar om dagen för att det är så fruktansvärt roligt så har det kommit att bli en naturlig del av min träningsrutin och en stor hjälp i min viktresa. Tack var padel i kombination med annan träning har jag lyckats gå ner massor i vikt. Dessutom fungerar det fantastiskt bra som terapi. När jag spelar så stänger jag av hela världen. Jag skiter i allt annat än nästa boll som ska slås. Det är ren lycka!

Vi vet at du snart skal teame opp med Simon Vasquez, en match som loddes ut via Instagram. Om du fikk velge fritt i hela verden, hvilken padelspiller skulle du teamet opp med respektive hvilken artist skulle du gjøre en duett med?

Padel: Juan Lebron, han är helt sjuk.

Artist är så jäkla svårt att välja. Men jag säger Elton John.

Mange liker jo å trene eller varme opp til musikk. Og i blant behøver man å gire seg opp før f.eks. en viktig match.  Har du noen spesiell artist/genre/låt  som du skulle tipse om til dette? 

När jag tränar så lyssnar jag oftast på pod faktiskt. Och inför en padelmatch är jag sällan nervös. Men när jag skulle upp på scenen på Melodifestivalen så peppade jag upp mig själv med Carolas, “Säg mig var du står” , sjukt bra låt som fick mig på exakt rätt mode.

Og hvilken av nettop dine låter skal man høre på for å peppe opp seg selv før en match?

“Vem e som oss”, utan tvekan.

Hvilken fantastisk rakettkarriere du har akkurat nå. Du har raskt blitt en av Sveriges best best artister. Hvordan har dette påvirket ditt liv? 

Det har såklart påverkat mitt liv på många sätt. Det har gått fort. Men för att göra det kort så kan jag säga att det finns För- och Nackdelar, jag älskar mitt liv och mitt jobb. Men även om topparna är fantastiska så kan dalarna ibland vara väldigt djupa. Överlag är jag väldigt tacksam och lycklig.

Hvilke likheter ser du mellom å være en musikkartist og være en idrettsmann?

Den största likheten skulle jag säga är den dedikation, de många timmarna och det hårda arbetet man lägger ner. Jag tränade med Simon Vasquez häromdagen och märkte det direkt. Den killen har jobbat häcken av sig för att bli sådär bra. Det är många många timmars padel, strategi och fys som ligger bakom hans förmåga. Samma gäller för en artist. Du måste vara extremt dedikerad, disciplinerad och beredd att jobba många timmar för att uppnå målet.

Hva handler den nye låten Temperatur om, som du synger med Dotter?

Som många andra av mina låtar så handlar det om att tro på sig själv. Det är det jag går igång på mest. Hela livet har jag jobbat hårt för att tro på mig själv, även när ingen annan gör det. Ingen tror t.ex. att jag kommer bli en duktig padelspelare för att jag är överviktigt, men jag tror på mig själv och jag vet att jag kommer att bli grym haha.

Hva spiller du med av racket akkurat nå?

StarVie Metheora, testat lite olika men jag gillar den mest.

Avslutningsvis vil vi si at vi er fantastisk glade for at du i det hele tatt fant frem til oss på Rocket Padel gjennom sporten og at du liker det vi gjør. For alle som vil følge deg i sosiale medier, og som enda ikke gjør det. Hvor finner man deg?

Jag är aktiv i dessa kanaler.

  • Kanalen Anis Don Demina på YouTube. 
  • @anisdondemina på Instagram
  • Tik Tok, där jag även lagt upp lite padelvideos
  • Och givetvis Spotify där man kan följa och lyssna.